Satır Arası Hikayeler - Serdar Tuncer, Edebiyat, Misafir Köşesi

Satır Arası Hikayeler - Serdar Tuncer yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Satır Arası Hikayeler - Serdar Tuncer

02.02.2011 18:37 - Misafir Köşesi
Satır Arası Hikayeler - Serdar Tuncer

Nihat İlhan, kitaphaber için kaleme aldı.

Satır Arası hikayeler adlı eser, Serdar Tuncer'in seçkiler yaparak hazırladığı ve Pozitif yayınlarının basımını üstlendiği eski hikayelerden oluşan güzel bir hikaye kitabıdır. Eski zamanlardan günümüze kadar tazeliğini koruyarak gelmiş olan bu hikayeler Şair/Yazar Serdar Tuncer tarafından belirttiğimiz gibi "Satır Arası Hikayeler" adlı kitapta toplanmıştır.

Her ne kadar hikayeler daha çok çocuklara ve romanlar da büyüklere uygun görülse de, dili ve yazılışı itibariyle büyükler tarafından okunmaya da uygundur. Zira bir hikaye kitabı olarak dili, her kesimin okumasına uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Dilin için ne ağır demek uygun düşer ne de sade. İkisi arasında yazabilmeyi iyi bilen Yazar Serdar Tuncer, hikayelerini kitapta yirmi üç tane olarak belirlemiştir. Ortalama olarak da yüz otuz sayfadan oluşan "Satır Arası Hikayeler" adlı kitap bir demet gül kadar tazedir.

Günümüzde hikayeler ve romanlar küçüklerimize, büyükleri tarafından ya yanlış şekilde okutturulmakta, yani onlara ağır gelenler verilmekte ya da onların seviyesine uygun olmayan, insanı sıkan ve basit kitaplar verilmektedir. Eğer dengeli bir biçimde küçüklerin seviyesine uygun bir kitap okutturulmak isteniyorsa "Satır Arası Hikayeler" okula başlayan her çocuk için uygundur. Fakat dediğimiz gibi bu hikayeler sadece çocuklar içinde değildir. Büyüklerin dahi hoşuna gidecek tarzda yazılan bu hikayeler, içinde çok güzel öğütler barındırmaktadır.

İnsana bazı değerler kazandıran bu kitap, kimi zaman içli bir adamı, kimi zaman bir padişahı, kimi zamanda başı beladan ayrılmayan kimseleri ve onların çabalarını anlatır. Ümitleri de yanına ekleyen bu tarz hikayeler okuyucuya yeni bir can katar gibi sağlamdır. Bize kendimize çok yakın hissedeceğimiz bazı olayları ve kimseleri konu alır. Zaten yüzyıllarca öteden kulaktan kulağa yayılan bu hikayelerin bu kadar başarılı olmalarının nedeni, insanları en içten bir biçimde anlatmasıdır.

Hikayeler günümüzde ne kadar yer etmiş olsa da, okuyanları o kadar azalmıştır. Okuyanlar ya düşünce, şiir gibi kitaplar okuyor ya da daha uzun solukta anlatılan roman türü esere yöneliyorlar. Bir kaç sayfada toplanan o küçük ve şirin, öğütleyici hikayelere kimsenin yöneldiği yok. Böyle bir zamanda da kaliteli hikaye yazarlarını bulmak zor oluyor. Hikayeye ilgisi olan herkesin okuması gereken türden bir kitap işte "Satır Arası Hikayeler" de.

Satır Arası Hikayeler
Serdar Tuncer
Pozitif Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.02.2011 18:37 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:10
5497
Yorumlar
  • Rabia_okay 2011.07.03 06:50

    selamun aleykum ben türkan sızın kıtabınızı okuyorum ve inananın bu hıkayeler çok guzel ve benım çok hoşuma gıtt sızı merak ettmemın sebebıde BIR DOSTAN DINLEDIKLERIMDI ARANIZDA GECEN DIYALOG BENI ÇOK GULDURDU HEMDE CANIMIN BUKADAR SIKIN OLDUGU ANDA EMEYINIXE SALIK BAŞARILARININ DEVAMINI DILIYORUM ALLAHA EMANET OL SELAMUN ALEYKUM

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.