Şehadetinin 6. Yılı Vesilesiyle : Şamil Basayev, Düşünce, Misafir Köşesi

Şehadetinin 6. Yılı Vesilesiyle : Şamil Basayev yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Şehadetinin 6. Yılı Vesilesiyle : Şamil Basayev

18.07.2012 12:35 - Misafir Köşesi
Şehadetinin 6. Yılı Vesilesiyle : Şamil Basayev

Fatih Pala, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

9 Temmuz 2006'da büyük bir direniş onuruyla gülümsemişti Rabbine Şehid Şamil Basayev. Cihadın ve direnmenin çehresinin her dem diri ve taze olduğu Çeçenya'da doğmuş, Mücahid olarak yaşamış ve doğduğu toprakları kanıyla sulayıp bereketlendirerek yine Mücahid olarak şehadet yarışındaki yerini almıştır.

Yaşamının ilkelerini tek tek ele alıp hepsinin üzerinde dikkatle durduğu biricik eseri Savaş ve Ahlak kitabının tanıtımı vesilesiyle onu ve aşkın sevdasını hatırlayalım istedik.

Kitabın başında belirttiğine göre; şehadetinden 3 yıl evvel, Mart 2003 tarihinde iki hafta gibi müsait bir zamanı olmuş. Bu zaman zarfında eline bir bilgisayar ve aynı zamanda meşhur "Simyacı" kitabının da yazarı olan Paulo Coelho'nun "Aydınlık Savaşçıları El Kitabı" isimli eser geçmiş. Bu kitaptan yola çıkarak Mücahidlere yol haritası çizmek istemiş. Kitaptaki tüm konuları cihada uyarlamış. Bazı bölümleri çıkarıp ve bazı bölümlere de eklemeler yaparak (ayet, hadis ve sahabe hayatlarıyla güçlendirerek) Kur'an'a ve Sünnet'e uygun bir "Mücahidin El Kitabı" meydana getirmiş şehidimiz. Ve sonra "Savaş ve Ahlak" ismini layık görmüş bu hacmi ufak ama mahiyeti dağlar boyu, anlamlar deryası çalışmasına.

Hangi konulara değinmemiş ki!

İyiliğe dikkat çekerek satırlara başlamış. Eğitimin öneminin altını çizmiş. Tecrübenin esaslığının vazgeçilmezliğini belirtmiş. Savaşın hile olduğunu, strateji belirlemeksizin yol alınamayacağını, kusursuzluğa oynanması gerektiğini, taktikler geliştirmenin olmazsa olmazlığını, sebatkâr yüreklere sahip olmadan yol alınamayacağını, dertlerin ve sıkıntıların kaçınılmaz olduğunu bir bir ele alarak işlemiş Şehid Basayev.

Ele aldığı bazı konu başlıkları şu şekilde: Akıl, Risk, Azim, Karar, Dostluk, Cömertlik, Namaz, Zafer vs.

Şehidin, kısa kısa altmış dokuz başlıktan ibaret olan ve her konu içeriğini mutlaka ayet ve hadislerle güçlendirdiği bu yüzoniki sayfalık eseri, okuyan herkesi cihadın tam ortasına davet ediyor. Zaten cihad kıyıda-köşede olmaklığı değil, bizzat meydana adımlanmayı gerektirmez miydi?

Yaşayarak yazmayı ve yazarken yaşamayı bizzat soluyan bir kahramandı o. Şehadetinin altıncı yıldönümünde onu, bu kitabını da gündeme alarak, tekrar anıyoruz ve davasını selamlıyoruz.

Önderlerinden nicelerini şehadetle taclandıran Çeçenya direnişinin izzetli evlatları, verdikleri şehidlere değil de; ümmetin boşvermişliğine, unutmuşluğuna ve kaygısızlığına içerlenirlermiş duyduk ki!

Müslümanlar, zalimlere ve ekine-nesle kast edenlere karşı duran savaşçı yiğit kardeşlerini unutma lüksüne sahip olmasalar gerek.


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 18.07.2012 12:35 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 11:29
4531

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.