Şehid Metin Yüksel - Mehmet Ali Tekin, Edebiyat, Misafir Köşesi

Şehid Metin Yüksel - Mehmet Ali Tekin yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Şehid Metin Yüksel - Mehmet Ali Tekin

05.08.2011 12:12 - Misafir Köşesi
Şehid Metin Yüksel - Mehmet Ali Tekin

Şüheda Hüsna, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

Kolongo Yaylasındaki o mütevazı evden bir vaveyla duydu dünya 17 Temmuz 1958'de. Ezan-ı Muhammedî kulağına okundu. İşte o gün bir yiğit doğdu. Yiğitti, çünkü henüz ilkokul çağlarında kendince bir cemiyet bile kurmuştu: İslam Cemiyeti...

Kitapta ele alındığı gibi; o günlerden şehadetine kadar olan zaman içerisinde bu yoldan başını hiç çekmemiştir Metin Yüksel. Yüce İslam davasının en önde gidenlerinden olmuştur. Her türlü tehlikeye rağmen mitinglerin en önlerinde olmuştur. Attığı sloganlar yeni filizlerin habercisidir. Bu sloganlar asla sözde kalmamıştır, bunu fiilleriyle göstermiştir. Ve onun şu bakış açısı hayat tarzı olmuştur: "Çin'in veya dünyanın herhangi bir yerinde, Müslüman'ın ayağına batan bir dikenin acısını, bütün dünya Müslümanları paylaşması lazımdır."

İşte o bu yüzden yalnızca İstanbul-Fatih'in sancısına değil, tüm dünyanın sancısına merhem olmaya çalışmıştı.
Birçok komünisti, birçok kavmiyetçiyi kovalamıştı. Ellerinden silahlarını alıp sonra merhametinden tekrar geri verdiği olmuştu. Ama işte o hainlerin kurşunuydu Metin Yüksel'i şehid eden! İlk seferinde onların kurşunlarıyla gazi olmuştu. Şehadet o gün nasip değildi. Ama onun aşkı şehadeteydi. Ölümünün de tebliğ olmasını arzulayan insan ancak şehadete sevdalanabilirdi.

Metin Yüksel'in hayatını, yaşam amacını ve anılarını elen alan, yazarı Metin Yüksel'in çok yakın dava arkadaşlarından Mehmet Ali Tekin olan bu kitapta şehide dair daha birçok hatıra saklı.

Metin Yüksel'in şehadetinden önce bir şey dikkat çekicidir: Metin ve arkadaşlarının hayalleri ve hazırlıkları vardır; Afganistan"a gideceklerdir. Ruslar tarafından işgal edilen Afganistan Cephesine...

Ve tarih 23 Şubat 1979. Bir Cuma günü. Şehadete adım adım yaklaşan genç, her zamanki gibi abdestini almış, cumasını eda etmiş, duasını yapmıştı. Kim bilir dualarında neler gizliydi. Fatih Camii avlusuna çıktı, etrafta ise kara yüzlü adamlar vardı! Ardından kurşun sesleri, nasipsizlerin gösteriş için, akıl bulandırmak için attığı tekbirler... Böylece Fatih"in bir torunu daha Rabb"e şehid olarak gitti. Kardelenlere yeni renkleri verildi.

Ve "Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara." sözü ilk vaveylası gibi hala kulaklarımızda.

Allah, Metin Yüksel hiçbir zaman unutulmasın diye güzel anıları hafızalarda diri tutmak isteyen arkadaşlarından razı olsun.

Şehid Metin Yüksel
Kardelenlerin Kan Kırmızı Açtığı Gün

Mehmet Ali Tekin
Kişisel Yayınlar


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 05.08.2011 12:12 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 10:27
4720

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.