Sizce Kadınlar Hangi Romanları Sever?, Söyleşi, Misafir Köşesi

Sizce Kadınlar Hangi Romanları Sever? yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sizce Kadınlar Hangi Romanları Sever?

23.11.2012 16:40 - Misafir Köşesi
Sizce Kadınlar Hangi Romanları Sever?

Ersin Kendir, kitaphaber okurları için soruşturdu.

Fikriye Turan: Genel kadınlar üzerinden bir yorum yapamayacağım ama ben kendi favori 3 romancımı söyleyeyim Franz Kafka, Oğuz Atay, Yusuf Atılgan.

Elif Eyc.: Sürükleyici, komik ve yaşanmışlıkların romanları tercihim.

Naz Ketir: Ben genelde fantastik kitaplar okuyorum daha ilgi çekici ama aşk kitapları bayanları daha çok çeker. Mesela P.C. Cast'ın "Tanrıça" serisi kesinlikle olağan üstü hem aşk var hem mitolojiyi farklı bir boyutta anlatmış. Bana kitap olsun yeter ben polisiye cinayet romanlarını da çok severim tek ilgi alanım olmayan tür tarihtir bence, yeterince sıkıcı.

Merve Gcby: Kadınların hepsi aynı romanları sevmeyebilir, bir sınıfa sığdırmak yanlış olur, ben romandan ziyade fikir kitaplarını okurum.

Sacide Topcu: Diğerlerini bilmem ama ben tarih romanlarını severim.

Semra Yalçın: Romandan ziyade fikir kitapları tercihimdir.

Ayşe S. Şenbalkan: Açıkçası ben roman sevmiyorum pek. Ama kadınlar daha çok acıklı romanları sever herhalde.

Afra İncekara: Ben Ahmet Günbay Yıldız, Emine Şenlikoğlu, Sabiha Ateş Alpat bunların romanlarını seviyordum. Nehir Aydın Gökduman'ın "Düşler Ümitler" ve "Yarınlar" kitabını da çok sevmiştim şimdi roman okumuyorum artık.

Seher Bulut: Tabi ki aşk, romantik, komedi çoğunluk onları sever. Bende dini bilgi, iletişim, psikoloji, aşk.

Büşra...: Ben roman sevmem:) yani okurum ama severek değil. Bilgi edinebileceğim kitapları tercih ediyorum.

Ayşenur Ünveren: Kadınların genelde ne tür romanlardan hoşlandığı sorusuna net bir cevap veremeyeceğim, takdir edersiniz ki bu tercih meselesi. Kendim de roman türünü çok tercih etmemekle birlikte tarihi romanlar daha çok ilgimi çeker.

Fatma Sare: Sinan Yağmur'un kitaplarını seviyorum tasavvuf romanları ki çoğu arkadaşımın sevdiğini de biliyorum.

Tuğba E.: Daha çok fikrî kitaplar okuyorum son dönemlerde. Ama klasikler, simyacı, suç ve ceza gibi ya da Amin Maalouf 'un tarihi romanlarını severek okumuştum.

Tuğba Sevim: Ben tarihi romanları severim bunun dışında daha gerçekçi olmalılar. Tabii her bayan bir olmaz.

Cemile Türkoğlu: Bunu kadın erkek olarak ayırmak ne kadar doğru bilemiyorum ama daha çok romantik ve estetik romanlardan hoşlanırlar diye düşünüyorum, ben de bu türlerde olmak üzere ruh halim neyi gösterirse onu yatıştırıcı bir roman olarak okurum.

Çekinik Madam: Bence, kadınlar içinde ihtiras olan her şeyi sever. Bu bir duygusal roman da olabilir, tatlı, sert bir polisiye de.

Ayşenur Altuner: içinde kendimden parçalar bulduğum her romanı severim. Yada romanı değil, kendimi okuyabilmemi sağlayacak romanları diyeyim.

Melike Sezen: Bence kadınların geneli duygusal, romantik, mutlu sona zor eren hatta kimi zaman dramatik sonlanan romanlardan hoşlanıyor. Tabi istisnalar da vardır ben de dâhil olmak üzere. Ben psikolojik romanları çok severim birde fantastik bilim kurgu tarzında romanlar. Kişi hayatı anlatan romanları da çok seviyorum içine yazarın zevki de karışıyor çok keyifli oluyor. İskender Pala'nın "OD" kitabı mükemmel, beğendim.

Melike Ünükür: Kitap seçimi konusunda erkek ve kadın ayrımı yapmak bence doğru olmaz. Kitap seçimi karaktere, eğitime ve hayat görüşüne göre değişiyor diye düşünüyorum, o nedenle sorunuza kesin bir cevap veremeyeceğim maalesef.

Halenur Uygur: Açıkçası ben aşk romanlarını seviyorum ve de fantastik romanları.

Büşra Ç.: Kadınlar olarak genellemek zor hangi kitle içerisinde olduklarına bakmak lazım. Şahsen tarihi romanlar okuyorum.

Elif Hilal Yaşar: Ben roman sevmem dersem. Genel itibari ile üstad Necip Fazıl Kısakürek'in tüm serisini okumaya çalışıyorum. Salih Mirzabeyoğlu'nun da nerdeyse bütün kitaplarını okudum ve Tarık Tufan, Murat Menteş, Sezai Karakoç, Ah Muhsin Ünlü, Mustafa Kutlu bunlarda bunun içinde.

Melek Çalışkan: Roman pek tercihim değil desem. Okuduklarım galiba denemeye giriyor, daha sonra eğitim ve kişisel gelişim kitap türlerinden hoşlanırım. Şu aralar en çok 'aile' kitaplarını okuyorum. Yemek, Sağlık ve astroloji de ilgimi çekiyor.

Berna Yazıcıoğlu: Kadınlar aşk, ayrılık, biraz da çocuksu kitapları sever(im).

Rumeysa Yurdakul: Bence kitap türlerini cinsiyetlere göre ayırmak yanlış bir düşünce. Herkes her türlü kitaba, bilgiye açtır diye düşünüyorum. Bana kalırsa her konu başlığında en az birer kitap okunmalı. Tarih, bilim kurgu, macera, gezi, aşk, felsefe v.s.


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 23.11.2012 16:40 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 16:45
6956
Yorumlar
  • Eda H. 2016.05.17 17:16

    Roman değil genelde deneme türünde kitaplar okuyorum. Mustafa Ulusoy, Kemal Sayar, Nazan Bekiroğlu v.s

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.