Temrin Dergisi 61. Kez Okurla Buluştu, Dergi, Dergihaber

Temrin Dergisi 61. Kez Okurla Buluştu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Temrin Dergisi 61. Kez Okurla Buluştu

21.09.2013 12:09 - Dergihaber
Temrin Dergisi 61. Kez Okurla Buluştu

Nazarlarını, ışığı gösteren parmağa değil ışığın bizzat kendisine çevirenlerin takdirlerini kendine sermaye edinmiş uzun soluklu bir yürüyüşün altmış birinci adımındayız. Eserden fazla şahsın nazara verildiği günümüzde, sanat ve edebiyatta zarfa değil mazrufa kıymet verme (dışa değil öze kıymet verme) ilkesinden sapmamış olan Temrin, her sayıda kıyıda köşede sesini duyuramamış bir veya birkaç ismi sizlerle buluşturdu. Her dönemde gerek ideolojik gerek ticari kaygılara sermaye edilmeye çalışılan edebiyat ve sanat, her zaman "cevherfurûşân" olan birkaç vefalı sinenin omuzlarında –ismiyle müsemma Kemal bir şahsiyetin tabiriyle- "kadr u kıymetten sâkıt olmayan" varlığını muhafaza etti.

İşte bütün bunların bilincinde olan Temrin ekibi -üretirken öğrenme makamında-hep en güzeli ortaya koyabilme gayretinde oldu. Yalnızca" isim duyurma" gayretine gidenlere yahut duyulmuş isimler gölgesinde yatan liyakatsiz çalışmalara "kapılar sürmelidir giremezsin" diyebilen bir duruşla bu günlere geldi. Kendisine 2009 Nisan sayısında kapıları aralayan böyle bir dergide bugün fakir "editörlük" gibi "kıldan ince kılıçtan keskin" bir vazifeyle karşınızda. Umut ederiz ki Elif Nuray'dan aldığı bayrağı hakkıyla taşıma vazifesini ifaya muktedir olur…

Sonbahar yapraklarının uçuşundaki telaşla karşınıza çıkan Temrin'in bu sayısında şiirde, Mehtap ALTAN nesirde ise Abdullah ALİMOĞLU yeni isimler arasında. "Devran" köşemizdeki tazeliğin ve zenginliğin alametinin Erinç BÜYÜKAŞIK gibi taze ve farklı bir soluğun aramıza katılmasıyla izah edilmesi Temrin'in seçkin ve seçici okuru için zor bir iş olmasa gerek… Bu ayki sayımızda yer alan diğer isimler ise şöyle:

Şiirde: Mustafa UÇURUM, Mehtap ALTAN bir şiir çevirisiyle Vefa LÖK

Nesirde: Gülçin PEHLİVAN, Şeref YILMAZ, Ayşe UZUN, Sıddık AKBAYIR, Nurullah Muhammed Raufhan'dan bir çeviri ile Şirzad ATAMURAT, 12 Eylül'e iki roman perspektifinden bakan çalışmasıyla Erinç BÜYÜKAŞIK, tanıtım yazılarıyla Mehtap ALTAN ve Hatice EĞİLMEZ KAYA bu sayıda yer aldı. Senem GEZEROĞLU da ilk kez Temrin'de yer aldı. Onur AKBAŞ bu sayıda da yer aldı. "Künye" köşemizi EBRU ÖZTÜRK TINAZ seçkin eserlerle ve ifadelerle hazırlamaya devam ediyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 21.09.2013 12:09 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 16:56
2380

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.