Thomas Szasz'dan Anti-Freud çıktı, Kara Tahta, Kitaphaber

Thomas Szasz'dan Anti-Freud çıktı yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Thomas Szasz'dan Anti-Freud çıktı

27.03.2017 14:41 - Kitaphaber
Thomas Szasz'dan Anti-Freud çıktı

Stefan Zweig “Zehir dolu hicvin ustası” demiş Karl Kraus için. Bu ününü kazandığı dergi olan Meşale [Die Fackel]adını verdiği dergiyi Avrupa’nın düşünsel, kültürel ve siyasi hayatının kökten değişimler geçirdiği sırada 37 sene boyunca çıkaran Karl Kraus, zamanının önde gelen dehalarından biridir ve Wittgenstein ve Canetti gibi büyük akıllar üzerinde büyük etkiye sahiptir. Kendisi en başta bir yazar, aynı zamanda hicivci, şair, oyun yazarı ve oyuncudur.

Onu sunan ise ortaya koyduğu fikirlerle psikanaliz dünyasında çığır açmış, 35 kitaba ve sayısız makaleye sahip olan Thomas Szasz. Anti-Freud kitabı yalnızca psikanalizin bir bilim olarak kabul görmeye başladığı zamanlarda Freud dâhil önde gelen psikiyatrların ve akademisyenlerin nasıl ikiyüzlü davranışlar sergilediğini açığa çıkarmıyor, aynı zamanda Freud’la aynı dönemde yaşamış Kraus’un psikanaliz hakkındaki düşündüklerini de sunuyor. Psikanaliz alanında daha önce değinilmemiş konulara değinen, bağlantılı görüşleri ve alakalı olayları kronolojiyi bozmadan veren Thomas Szasz, Anti-Freud kitabıyla psikanaliz alanında bir şeyleri değiştireceğinden oldukça emin.

Anti-Freud Çağatay Koparal çevirisiyle Türkçede.


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 27.03.2017 14:41 - Güncelleme Tarihi: 27.03.2017 14:41
2348

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.