Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası
Selçuk Küpçük'ün Cümle Yayınları tarafından çıkarılan "Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası" isimli kitapta Üç Çiçek'ten, Şiiratı'na, Hayalet Gemi'den, Göçebe'ye, Atlılar'dan, İkindiyazıları'na, Kökler'den, Ayane'ye, Kırağı'dan, Le poète travaille'ya, Kardelen'den, Sombahar'a, Parşömen'den, İpek Dili'ne, Kırknar'dan, Lika'ya, Yaratım'dan, Yenibinyılşiir'e, Martı'dan, Edebi Pankart'a, Sonra Edebiyat'tan, Kül'e, Sınırda'dan, Est&Non'a, Son İstasyon'dan, Ünlem'e pek çok dergi yer alıyor.
Hür tefekkürün kaleleri olarak bilinen dergilere geniş kapsamlı bir bakış sunan bu eserde Türk Dergiciliğini de farklı bir okumayla okuma imkanı bulacağız.
Arka Kapaktan:
Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası, 1983-2010 yılları arasında yayımlanmış ve kapanmış dergilerin yayın yönetmenleri/editörleri ile edebiyatçı ve müzisyen Selçuk Küpçük'ün yaptığı söyleşileri içeriyor. Toplam 40 söyleşinin yer aldığı Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası kitabı söz konusu zaman diliminde yayımlanmış farklı edebî kimlikler taşıyan dergiler bağlamında bir dönemin edebiyat iklimini gözlemlediğimiz gibi, sosyolojik ve kültürel dinamiklere de aşina oluyoruz. Alanında ilk olan bu çalışmada, yalnız kültür ve sanatın merkezi kabul edilen üç büyük ilimizde çıkan dergiler değil, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde edebiyat dünyamızı renklendiren dergiler de mercek altına alınıyor. Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası'nın dergiciliğimizin topografyasını çıkarmada ana kaynaklardan biri olarak kullanılacağı kanısındayız. Aynı zamanda "hür tefekkür"e açılan bir kapı olmasını da ümit etmekteyiz.
Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 09.02.2015 10:36 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 13:51