Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası

09.02.2015 10:36 - Yeni Çıkanlar
Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası

Selçuk Küpçük'ün Cümle Yayınları tarafından çıkarılan "Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası" isimli kitapta Üç Çiçek'ten, Şiiratı'na, Hayalet Gemi'den, Göçebe'ye, Atlılar'dan, İkindiyazıları'na, Kökler'den, Ayane'ye, Kırağı'dan, Le poète travaille'ya, Kardelen'den, Sombahar'a, Parşömen'den, İpek Dili'ne, Kırknar'dan, Lika'ya, Yaratım'dan, Yenibinyılşiir'e, Martı'dan, Edebi Pankart'a, Sonra Edebiyat'tan, Kül'e, Sınırda'dan, Est&Non'a, Son İstasyon'dan, Ünlem'e pek çok dergi yer alıyor.

Hür tefekkürün kaleleri olarak bilinen dergilere geniş kapsamlı bir bakış sunan bu eserde Türk Dergiciliğini de farklı bir okumayla okuma imkanı bulacağız.

Arka Kapaktan:

Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası, 1983-2010 yılları arasında yayımlanmış ve kapanmış dergilerin yayın yönetmenleri/editörleri ile edebiyatçı ve müzisyen Selçuk Küpçük'ün yaptığı söyleşileri içeriyor. Toplam 40 söyleşinin yer aldığı Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası kitabı söz konusu zaman diliminde yayımlanmış farklı edebî kimlikler taşıyan dergiler bağlamında bir dönemin edebiyat iklimini gözlemlediğimiz gibi, sosyolojik ve kültürel dinamiklere de aşina oluyoruz. Alanında ilk olan bu çalışmada, yalnız kültür ve sanatın merkezi kabul edilen üç büyük ilimizde çıkan dergiler değil, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde edebiyat dünyamızı renklendiren dergiler de mercek altına alınıyor. Türkiye Edebiyat Dergileri Atlası'nın dergiciliğimizin topografyasını çıkarmada ana kaynaklardan biri olarak kullanılacağı kanısındayız. Aynı zamanda "hür tefekkür"e açılan bir kapı olmasını da ümit etmekteyiz.


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 09.02.2015 10:36 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 13:51
3241

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.