Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak

27.03.2015 10:00 - Yeni Çıkanlar
Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak

Karadeniz Kitabı'nda 62 yazarın unutulmaz çocukluk anıları yer alıyor. Karadeniz Bölgesi denize paralel uzanan dağların gölgesinde, dinmeyen yağmurlar altında büyümüş dirençli, çalışkan ve tez canlı insanların coğrafyasıdır. Karadeniz insanı çok az şeyin önünde eğilir; bunlardan biri de yağmurdur. Orada yağmur sesi altında geçmiş geleceğe devredilir.

Bu kitapta Karadeniz'in aydınlık, dirençli yüzünü 1940'lardan günümüze kadar değişik zaman aralıklarında bu coğrafyada çocukluğunu geçirmiş insanların anılarından okuyacaksınız. Bu hatıralar sadece geçmişe doğru söz almıyor, şimdiki zamanın hangi kökler üzerine yükseldiğini ve geleceğe nasıl bir yük taşıdığını bölgenin folklorik değerleri üzerinden de görünür kılıyor. Karadeniz Kitabı'nda yeşille mavinin, yani yağmurun çocuklarının, kardeşlik duygusunu kaybetmeden geçmişten bugüne omuz omuza yürüyüşüne ve yoksulluğun bir gelin gibi süslenip oyuna dönüştürülüşüne de tanık olacaksınız.

Kitapta yazılarıyla yer alanlar: A. Adnan Azar, Adil Salih, Ahmet Özer, Ahmet Tula, Alaattin Çam, Alper Taş, Arif Yaşar, Arzu Alkan Ateş, Attila Aşut, Avni Ertaş, Ayhan Genç, Bekir Gerçek, Cafer Hergünsel, Cemile Küçükçavuş, Cevdet Çepni, Çiğdem Sezer, Emirhan Oğuz, Ensar Sargın, Faruk Aksoy, Fatma N., Gökhan Akçiçek, Gülseli İnal, Habibe Ayvacı, Habip Demircan, Hasan Hüseyin Hekim, Hasan Seçkin, Hatice Boncukçu, Hayati Baki, Hayrettin Geçkin, Hüseyin Akın, Hüseyin Alemdar, İhsan Topçu, İlyas Tunç, İrfan Yıldız, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kadriye Müftüoğlu, Kenan Sarıalioğlu, Levent Turhan Gümüş, Mehmet Kuvvet, Mehmet Yazıcı, Murat Karacan, Mustafa Akar, Mustafa Ruhi Şirin, Nuray Erçağan, Osman Canik, Osman Çakmakçı, Osman Hökelek, Önder Aydın, Öner Ciravoğlu, Refik Baskın, Rıza Ömür, Ruhan Odabaş, Semih Poroy, Seyfullah Çiçek, Sezai Sarıoğlu, Şener Aksu, Şeref Bilsel, Tuncer Yığcı, Tülay Kızılhan, Veysel Çolak, Yaşar Bedri, Yılmaz Arslan

Yitik Ülke Yayınları
Karadeniz Yağmurlar Kitabı
Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak
Hazırlayan: Şeref Bilsel


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 27.03.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 13:23
2896

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.