Yedi İklim, Haziran 2013, Sayı: 279
Yedi İklim olarak, Yedi İklim okulunun öykü sınıfı öğrencilerinden Yunus Emre Özsaray'a güzel bir dosya hazırladık.
Dosyanın editörlüğünü arkadaşımız İsmail Demirel üstlendi. 1982 doğumlu Özsaray bu yılın başında Kefendeki Misket adını verdiği ilk öykü kitabıyla selamladı okurları. Biz de Özsaray için bir dosya hazırladık.
Dosyada Ali Haydar Haksal, Osman Bayraktar, Mehmet Özger, İsmail Demirel, Osman Koca, Müzeyyen Çelik ve Fatma Rana Çerçi'nin birer yazısı bulunuyor. İsmail Demirel Özsaray'la, bir de söyleşi yaptı. Dosyaya göre Özsaray'ın öyküsünün öne çıkan özellikleri imge bolluğu, çağrışıma açık olması, tasavvuf bağıntısı, klasik öykü yolundan gitmemesi olarak sıralanabilir. Bunlar Özsaray'ın öyküsünü özgün kılıyor.
Yedi İklim sayfalarını Hasan Aycın'ın çizgisiyle açıyor. Mehmet Habil Tecimen, Erkan Kara, İsmail Söylemez, Gökhan Serter, Metin Tonbul, Mehmet Baş, Hatice Çay, Erdem Arslan, Çağla Göksel Çakır, Şahin Abay, Cemile Ukba Dilber, Sümeyye Şeker Yedi İklim'de şiirleriyle yer alıyorlar.
Derginin öykü hanesinde ise Osman Koca, Nuhan Nebi Çam, Mesut Balık, Kadir Şahin, Erkan Kara ve Zekeriya Tamir var. Okurlarımıza, Kadir Şahin adını bir kenara not etmelerini salık veriyoruz. Tamir'in öyküsünü Halim Öznurhan çevirdi. Öznurhan hocanın ve öğrencilerinin Arapçadan çevirdikleri nice güzel öyküler, yayımlamayı sürdüreceğimizi bildirelim.
Veysel Akdoğan, Ebu Talip'in Kaside-i Şib'iyye'sini çevirmeyi sürdürüyor. Çeviri bittiğinde tercüme edebiyatımız büyük bir eser kazanmış olacak.
Mustafa Cemil Efe hüsn-ü hattıyla; Özden Aydın ebrusuyla, Serap Ekizler de çizgisiyle omuz veriyorlar Yedi İklim'e. Mustafa Cemil Efe'den hatalarla ilgili yazılarının devam edeceğini, Özden Aydın'ın da ebrucularla ilgili yazılar yazacağını müjdeleyelim.
Sedef Soylu ilk kez bir yazısıyla aramızda. Süheyl Ünver'in gözünden yeni, değişen İstanbul'u anlatıyor Soylu. Soylu'dan böylesi yazıları sürdürmesini diliyoruz.
Son sayfalarda değiniler ve yeni okumalar bölümü var. Bu bölümde İsmail Demirel, Türk Dili dergisine; İbrahim Coşkun Elek dergisine, Vefa Taşdelen'in Düşünmek Özgürlüğü kitabına ve Akif Hasan Kaya'nın Islak Kibritler'ine; Hatice Çay, Şakir Kurtulmuş şiirine; Bilal Can, Mustafa Muharrem'in Dikkat Müzik Var kitabına; Muhammed Özeren de Selvigül Şahin'in Savrulan kitabına değindi. Okurlarımızdan da özellikle değiniler ve yeni okumalar bölümünde yayımlanmak üzere, okudukları, izledikleri, beğendikleri, eleştirdikleri durum, kitap, dergi, filmi tiyatrolar için yazılar bekliyoruz.
Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 14.06.2013 11:12 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 17:53