Yedi İklim Şubat 2014 sayısı, Dergi, Dergihaber

Yedi İklim Şubat 2014 sayısı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yedi İklim Şubat 2014 sayısı

06.02.2014 09:08 - Dergihaber
Yedi İklim Şubat 2014 sayısı

Yedi İklim Şubat 2014 sayısında; “Yüce Devlet’in tasfiyesinden sonra İslâm toplumları hukukun, adaletin arkasındaki dayanağı da kaybettiler." diyerek “İçimizde olanlardan çevremizde olanlara hemen her sorun bize, ilkelere, tarihe ve sosyolojiye dönme zorunluluğunu canımızı acıtarak haykırıyor." tesbitiyle hukuka ve ilkelere karşı duyarlığa çağıran bir sunuş yazısıyla açıyor kapağını.

Usta şairlerin yanında genç şairlere de geniş ölçüde yer vererek mektep dergi vasfını sürdüren Yedi İklim’in şiir sayfalarında ise; Nurettin Durman / Yalvar Yakar Oldum, Seyfettin Ünlü / Telhis IV, Mehmet Özger / Hasar Tespit Raporu, Serdar Kacır / Paramparça,İbrahim Eyibilir / Teyzemin Radyosu, Suavi Kemal Yazgıç / Ah!, Mustafa Uçurum / Haberim Yokmuş Gibi Çek, Serkan Doğan / Güz Ezberleri Hitabım, Ahmettahsin Erdoğan / Anlar, Hatice Çay / Ölüme Sesleniş, Bilal Yavuz / Sonsuz Terapi, Mikâil Söylemez / Geceye Benzer Bir Şeydi Babam, Sümeyye Şeker / Beklemek Vezinleri, Mehmet Ertuğrul Evyapar / Henüz Ölmemişken, Enis Emre Yılmaz / Masal, Kadir Kaplan / Umudumdan da Vahim!, Feyza Hilâl Topçu / Sömürge Sen Yetersin, N. Cihan Taşan / Yazgı, Berat Bıyıklı/ Vatanperver İçin Ağıt İlya, Esra Köse / Şu, Raşit Ulaş Çetinkaya / Tsunami yer alıyor.

Deneme ve inceleme yazılarında ise öne çıkan yazılar; Ali Haydar Haksal’ın “Oğlumun Gözüyle Tolstoy’un Dünya Görüşünün Değişmesi", Osman Koca’nın “Öykü ve Kritik", Cevat Akkanat’ın “İkinci Yeni Şiirinde ‘Allah’: İlhan Berk Örneği-3", Elmas Şahin’in “Leyla Erbil’in Kaleminde Kadının Varoluş Savaşı", Semira Hilal Aktürk’ün “Mutlak Hakikat", Hayrettin Durmuş’ün “Göğün Bıçkın Delikanlısı", İbrahim Arpacı’nın “Edebiyat ve İslâm" ve Adnan Demirkol’un “Diriliş Diyalektiğine Tutulan Üç Işık I" başlıklı yazıları bulunuyor.

Öykü sayfalarında ise; Ali Haydar Haksal / Gibi Götürüldüm, Osman Koca / İlenyum, Duygu Küçüker / Kısa Film, Sümeyye Odabaş / De/Deme öyküleri yer alıyor.

Çeviri şiirde Veysel Akdoğan “Ebû Talib. b. Abdulmuttalib Divanı"ndan çevirilerini sürdürürken Hatice Çay Ezra Pound’un “Sınır Muhafızının Matemi", Serkan Doğan ise Frank Oneinman’ın “Avare" şiirlerini buluşturuyor okurla.

Yeni Okumalar Değiniler bölümünde ise; Gökhan Serter’in Yedi İklim Yayınlarından çıkan “Bana Şahdamarımı Getir" adlı şiir kitabı üzerine Selvigül Kandoğmuş Şahin’in kaleme aldığı yazı ile yine Yedi İklim Yayınlarından çıkan Serkan Doğan’ın “Süzülen" adlı kitabı üzerine Hatice Çay’ın kaleme aldığı değerlendirme yazısı yer alıyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 06.02.2014 09:08 - Güncelleme Tarihi: 18.11.2021 17:02
2459

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.