Yediiklim 292. Sayısı, Dergi, Dergihaber

Yediiklim 292. Sayısı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yediiklim 292. Sayısı

17.07.2014 14:53 - Dergihaber
Yediiklim 292. Sayısı

Yedi İklim Temmuz 2014'teki 292. Sayısı Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde "Şehrin İbadet Hali" yazısı ile modern şehirler üzerinden bir modern insan sorgulaması yapılıyor. İnsanların dışında şehirlerin ve mekânların da ruhu olduğunu ve bu ruhun insanın hayatına nasıl etki ettiğini söyleyerek okuyucuyu selamlıyor.

Hasan Aycın ve Raziye Yıldız çizimleri, Mustafa Cemil Efe de Hüsn-i Hattı ile Yedi İklim dergisini zenginleştiriyor.

Dergi bu ay şiirdeki yoğunluğuyla dikkat çekiyor. Cevdet Karal / Gizli Seremoni ve Konuk isimli iki şiirler yer alırken, Seyfettin Ünlü / Denizdeki Takvim, Mehmet Aycı / Yüz Konağı Gazeli,Özcan Ünlü / Simurg Düşü, Suavi Kemal Yazgıç / Göç Dostum / Birbirine Bakan İki Ayna,Gökhan Serter / Yenigün, Ahmet Cora / B Planı, Mustafa Uçurum /Yeniden Doğmak,Muhammed Cemal Ünal /Duy, Raşit Ulaş / Sen Noel Baba'dan Daha Güzel Gülüyorsun Ama Onun Başı Benim Kadar Ağrımıyor ki, Serkan Doğan / Duman, Metin Tonbul / Aşk Mertebesi,Berat Bıyıklı / Oryantal Düşler, Cihat Taşan / Unique-Benzersiz Olan Her Şey İçin-, Sümeyye Şeker /Ağıt, Erdem Arslan /Ninni / Yakın İhtimâl, Bahadır Dadak / Anti Keynezyen Gargara ve Tabiî ki Ölüm, Fatih Kınalı / Sanırım Yaza Hazırım, Melike Kılıç / Kıstas, Cemil Tunç /Firkete şiirleriyle bu ay katkıda bulunan şairler.

Çeviri şiire her zaman büyük önem veren Yedi İklim bu ay da önemli miktarda çeviri şiirleri yayınlıyor. Ebû Talib b. Abdulmuttalib / Kaside-i Şib'iye Divandan XIV,Veysel Akdoğan'ın çevirisiyle devam ederken; İon Minulescu / Gidene /Türkçesi: Teodora Doni, Charlotte Bronte / Hayat / Türkçesi: Ahmet Cora, Sohrâb-i Sipihrî /Zehir Şarkısı / Türkçesi: İsmail Söylemez, Srinivas Rayaprol / Humma Kurbanı Bir Adam / Efsane / Türkçesi: Serkan Doğan; bu ay yer alan şair ve şiirler.

Bu sayıda, Ali Haydar Haksal "Orta Çağ Karanlığından Batı Gizemciliğine" isimli yazı dizisinin ilk bölümünde, Umberto Eco'nun Gülün Adı romanı üzerinden Batı medeniyetinin ortaçağdaki zihin yapısını anlatıyor.

Ayrıca, "Selvigül Kandoğmuş Şahin / Doğunun ve Batının Hüzün Durağı Endülüs -I- isimli gezi yazısı ile bir İslâm şehri olan Endülüs'te, Endülüs hakkında verdiği hem güncel hem tarihi bilgilerle okuyucuyu bir yolculuğa çıkarıyor.

Bülent Ata uzun bir aradan sonra "Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar" isimli öyküsüyle Yedi İklim dergisinde yer alıyor.

Ayrıca, Osman Koca / Alegorite, Yunus Emre Özsaray / Hep Aynı Hikâye, Ebru Ak / Sen Uzupis'te Mutlu Olursun Dostum, İbrahim Eyibilir / Aklım Hasta Doktor!, Nabi Çömez / Tutunma, Ayşe Hancı / Kimse Siz? öyküleri ile derginin 292. Sayısını zenginleştiriyor.

Osman Koca /Öykü ve Hikâye, Erkan Kara/ Hâllerin Birleşmesi, Adnan Demirkol / Kimya'da Bileşkelerin Adlandırılmasına Giriş Denemesi, Olgun Keser /Teyzemin Radyosu / Öğrenilmiş Çaresizlik / Uzayan Gölgeler / Feveran / Kefendeki Misket Ya da Tahir'in Tarihi, İbrahim Coşkun / Bir Âlimin Hatıraları / Durun Kalabalıklar/ Eski Yazılardan Bir Derleme: Şiirin İpek Sesi / Bir Nokta Dergisi'nden Yeni Kitaplar / Hece'den Yeni Kitaplar/ Necip Tosun: Ansızın Hayat,İbrahim Eyibilir: Acı Kahve Ya Da "Ellerin Mavi Kelebek", İbrahim Coştun / Remzi Şimşek ve Borges / Kertenkele 27 Dedi, Rıdvan Ay /Yitik Ben (!), Hamide Coşkun / Dinsizlerin Densizliği,İbrahim Arpacı / Gece Biraz Meyyaldir, Hakkı Aytaç / Önemlilik Hapishanesi-Zafer Sonrası talihsizliği" yazılarıyla derginin 292. sayısında okuyucuyla buluşuyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 17.07.2014 14:53 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 10:28
2810

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.