Yordam Dergisi 20. Sayı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

Yordam Dergisi 20. Sayı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yordam Dergisi 20. Sayı Yayınlandı

23.10.2015 11:00 - Dergihaber
Yordam Dergisi 20. Sayı Yayınlandı

Bu sayı kapağına Madımak Oteli'nin koridorlarında ölüme mızıka çalan karikatürist Asaf Koçak'ın 'Göç Hatırası' adlı çizimi, Metin Altıok'un bir şiirinden alınan 'bir yarım umuttur elimizde kalan' sloganı ve Uğur Kaynar'ın ölmeden evvel peçeteye yazdığı son şiiri can veriyor.

Takdim Tefrikalarında Dilara Pınar Arıç'ın 'Taraklı'da Eski Osmanlı Evleri', Derya Yalçın'ın 'Madımak: Carina'nın Günlüğü', Bahadır Ozan Yaşar'ın 'Menekşe'den Önce' yazıları ile okuyucuya kapılarını açıyor.

Bekir Dadır 'Üç Yaşımdan Beri', Mehmet Sait Yaman 'Kanîya Gewher', Özgür Özdemir 'Biri Hayali' ve 'Hep Gam', Bahadır Ozan Yaşar 'Anlatırsın Sürgünlüğü', Hatice Beyza Sezgin'in 'Mürekkep Yaraları' şiirleri ile ses veriyor.

Nûhat Deştî, İbrahim Tenekeci'nin 'Anons' şiirini Kürtçe'ye çeviriyor.

Hakan Atacan'ın 'Kanyonda Gün Batımı', Burhan Yeşilyurt'un 'Kayıp Zamanlar' bu sayının hikayelerini oluşturuyor.

Pek nicesi gibi taze yitirdiğimiz Fikret Otyam anısına 'Köylüler' adlı çizimine yer veriliyor.

Heyderan'ın 'Ayık İnsanlar Çağı', Uğur Sermiyan'ın 'Feryadê Vayê Koyî', Fatma Argundoğan'ın 'Merhaba Bizler', Ali Akdoğan'ın 'Siyasi Algı ve Biz', Yasin Şafak'ın 'Egemeni Göstermek', Talip Kurşun'un 'Türkiye'nin En Çok Reddedilen Yazarı Nasıl Oldum', Hatice Dündar'ın 'Sinemada Malzemeyi İcat Etmeyen Baba: Kiyarüstemi', Aleksander Temurovic'in 'Ankara'dan Sahile Vuranlar: Mersin-Sinop-İğneada', Ahmet Yörükeli'nin 'Eğitimde Sorgulama Üzerine', A. Murat Özhan'ın 'Tevfik Fikret ve Tarih-i Kadim'e Zeyl' adlı düz yazıları dergiyi tamamlıyor.

Derginin arka kapağında Demet Aykut'un 'İçerden Bakmak' adlı yazısı ile kolay günlerden geçmeyen coğrafyamızın çektiği sıkıntılardan ve bulunduğumuz her yerden Barış'ı çağırmamız gerektiğine dikkat çekiyor:

''Bir bahar yağmuru yağacak. Şehir ışıl ışıl gülümseyecek. Kolay günlerden geçmiyor coğrafyamız. Böyle günlerde düşlerimize sıkı sıkıya sarılmalı, inançlarımızı tazelemeli, tıpkı hayatın şiirini söyler gibi isyana yürümeliyiz. Zulmün, tükenmişliğin, ihanetin yüzüne tükürmeli, korkuyu alnından vurmalıyız. İnancımızı bir kızıl gül gibi yakamıza takıp bakmalıyız sevdalarımızın yüzüne. Tepeden tırnağa sevgiye kesmeliyiz.''

YORDAM'A ULAŞABİLECEĞİNİZ YERLER

  • Fatih Ağaç Kitabevi
  • Fatih İnkılab Kitabevi,
  • Vefa BİSAV Kitap Satış Reyonu,
  • Üsküdar İskele Kurt Gazete Bayii,
  • Taksim Mephisto
  • Kadıköy Mephisto

Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 23.10.2015 11:00 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 15:30
2804

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.