Vahiyle Doğrulmak - Ramazan Kayan, İlahiyat, Mustafa ATALAY

Vahiyle Doğrulmak - Ramazan Kayan yazısını ve Mustafa ATALAY yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Vahiyle Doğrulmak - Ramazan Kayan

16.08.2011 12:09 - Mustafa ATALAY
Vahiyle Doğrulmak - Ramazan Kayan

Yaşamak ağır bir yük… Yaşamın içerisinde karşılaştığımız sıkıntılar ise bir başka ağır yük… Her an sınav bilinciyle yaşamak daha başka bir ağır yük…

Bazen belimiz öyle kırılıyor ki kendimizi çok bir şey yapıyor konumunda hissediyoruz. Oysa kırılan belimiz dünyalık kaygıların verdiği ağırlıktan kaynaklanıyorken, işte bu anda karşılaştığımız o acının tam zirvesindeyken, yanlış bir tasavvurla doğruya ulaşma isteğimizin hiçbir sonuç vermediğini görüyoruz. Yanlışken doğru sanılarak yüklenmiş bir yükle kırılan ruhumuz, yanlış yöntemlerle doğrultulmaya çalışıldıkça büyüyen ve acı veren bir kırılmaya sürüklüyor bizi… Bugün daha fazla kendimizden kopmadan, eğik ruhumuzu doğrultmaya o kadar çok ihtiyacımız var ki…

Eğik ruhlarımızı doğrultmak için kelimelerin gücüne güvenen Ramazan Kayan hocamız, kaleme aldığı Vahiyle Doğrulmak adlı eserinde bunalmış ve yönünü tayin etmekte zorlanan Müslümanlar için yeni kapılar aralıyor. Yıkılmış ve harap olmuş gönül evimizi tekrardan onarmamız için, saadet asrından günümüze örnekler sunarak tembel, bitkin ve solgun bedenlerimize/ruhlarımıza yeni bir güç kazandırmaya çalışıyor.

Bütün eserlerinde olduğu gibi bu eserinde de vahyi hayatın tam merkezine yerleştiren müellif, çıkmazlarımız üzerinden okumalarda bulunarak vahyin soluksuz ikliminden uzaklaşan yürekleri bu sıcak yuvaya tekrardan çekmeye çalışıyor. Bunu yaparken bütün eserlerinde olduğu gibi yine sohbet havasında kullandığı diliyle gönlünüzü yormadan öğütlerini usulca bırakıyor. Ayrıca yer yer, içinde öfke saklı sorularla muhatabına "kendine gel" mesajı vermeyi de ihmal etmiyor.

Eserin en önemli amacı muhatabını harekete geçirmek. Tembellikle doğrulmanın ve direnmenin aynı minvalde olmayacağını bilen hocamız, okurunu harekete geçirmek için tüm kelimelerini cömertçe kullanmaktan kaçınmıyor. Belki defalarca aynı durum etrafında duruyor, hatta diğer eserlerinde verdiği örneklerin bu kez farklı bir yönden okumasını yapıyor ve muhatabına İslam"ın teslimiyet damarının basit ve öyle geçiştirilecek bir damar olmadığını gözler önüne sermeye çalışıyor.

Direnişin temel taşları olan Allah"a dönmek, şehrullah, şehadet, ensarullah, istikbal, zamana yenik düşmemek gibi konularla okuruna, bugünün dünyasında nasıl bir yol izleyeceğini göstererek direnişi sürdürmeye dair bir yol haritası sunuyor. Bunu yaparken zihinlerde oluşacak farklı İslam algılarına dair "Hangi İslam" başlığıyla bir makale sunarak öncelikle İslam mefhumuna açıklık getiriyor. Bu ise kavramların hızla tahrif edildiği günümüzde, hedefe ulaşmak için okurla gönül birlikteliği kurmayı kolaylaştırıyor.

Eserimizin sonunda müellifle yapılan bir röportaja da yer verildiği görülüyor. Bu ise İslam-şeriat- İslam"da devlet gibi bazı konularda hocamıza sorulan sorulardan oluşuyor. Bu konularda Vahyi temel alarak verilen cevaplar muhakkak dikkatlerden kaçmayacaktır.

Son olarak kitabı sloganlaştırırsak;

Direnmek istiyorsan ey insan, Vahyi kalbin yap!

Vahiyle Doğrulmak
Ramazan Kayan
Çıra Yayınları
118 sayfa


Yazar: Mustafa ATALAY - Yayın Tarihi: 16.08.2011 12:09 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 09:38
4019

Mustafa ATALAY Hakkında

Mustafa ATALAY

Bir gölün kıyısında 88 yılının Temmuz sıcağında hayata gözlerini açtı. Eğitiminin büyük bölümünü burada geçirdi. Bir denizin kıyısında 2007-2012 yılları arası Üniversite eğitimiyle birlikte hayat eğitimi de aldı.

Bir gölün kıyısına döndüğü yaşamını, 2012 Ağustos'undan bu yana 'Lale'lerle bezeli düşüncelerle 'Eczane'sinde devam ettiriyor.

Okuyor, yazıyor, çalışıyor ve başka alanlarda eğitimine devam ediyor.

Daha önce Üniversite bünyesinde çıkarılan Sentez Dergisi'nin editörlük ve yazı işleri sorumluluğu görevlerini üstlendi. Kardelen Derneği Bülteni'nin editörlüğünü yaptı. Dernek ve Vakıf bültenlerinde ara ara göründü, Alıntılar Mektebi'nde talebe oldu, Yolcu Dergisi'nde nefeslendi, on5yirmi5.com'da uzun bir serencamı oldu. Kitaphaber.com.tr'yi ise evi gibi görüyor...

Mustafa ATALAY ismine kayıtlı 115 yazı bulunmaktadır.

Twitter Facebook Kişisel