Reşit Güngör Kalkan Neler Okuyor?, Söyleşi, Kitaphaber

Reşit Güngör Kalkan Neler Okuyor? yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Reşit Güngör Kalkan Neler Okuyor?

08.01.2020 09:00 - Kitaphaber
Reşit Güngör Kalkan Neler Okuyor?

Sizin için kitap nedir?

Kitap, varlığı içkinlik olarak anlamlandıran, varlığa yeniden bakışımızı ve onu yeniden düşünmemizi sağlayan biricik nesnedir.

Başucu kitabınız var mıdır?

Evliya Çelebi Seyahatnamesi başta olmak üzere, İbni Battuta ile birlikte daha çok Binbir Gece Masalları ve Tûtîname vazgeçilmezlerim arasında yer alırlar.

Tekrar tekrar okuduğunuz bir kitap var mıdır?

İsmet Özel kitaplarının büyük çoğunluğunu üçer beşe defa okudum. Aynı şekilde Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Ferit Edgü, Faik Baysal da bu zümredendir.

Okumalarınızı neye göre belirliyorsunuz?

Bir yazar olarak sorumluluklarım var; önce kendime karşı elbette. Bilinç keskinliği açısından olduğu gibi rafine bir ruh titizliği açısından da bir tercih söz konusu.

Bu aralar neler okuyorsunuz?

Karışık bir okuma programı içindeyim. Nuri Pakdil okumalarımı tamamlamış durumdayım. Beşir Ayvazoğlu’nu özellikle takip ediyorum.


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 08.01.2020 09:00 - Güncelleme Tarihi: 25.12.2019 11:30
2101

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.